(0 262) 73-3-17

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa Primăriei Sîngereii Noi

Strada Biruinţei, 7

S.Sîngereii Noi, r-nul Sîngerei

Scrieți-ne un mesaj

Anunțurile primăriei

STOP ARDERII DE VEGETAȚIE USCATĂ !!!!!

STOP ARDERII DE VEGETAȚIE USCATĂ !!!!!

29-03-2022, 08:48

 

STOP ARDERII DE VEGETAȚIE USCATĂ !!!

De la începutul anului 2022 salavatorii și pompierii au intervenit la 4371 misiuni de lichidare a incendiilor de vegetație, în care a fost afectată o suprafață de peste 33 452 hectare.

Intervenția specializată pentru stingerea acestor arderi necesită utilizarea unui volum considerabil de resurse, costurile fiind semnificative.

Pericolul mare la incendiile de vegetație uscată îl reprezintă nerespectarea distanțelor de siguranță față de locuințe, anexe gospodărești, depozite de furaje, păduri, rețele electrice, rețele de telefonie, sonde, conducte ce transportă gaze și lichide combustibile, căi de circulație.

Pentru evitarea producerii unor astfel de evenimente, se atenționează atît cetățenii cît și agenții economici, asupra obligativității respectării prevederilor legislației în vigoare.

Atragem atenția, că în conformitate cu prevederile art.  115, alin. 3 al Codului Contravențional privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, „ arderea resurselor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți” sau „amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiții și la distanțe care favorizează propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și late vecinătăți” se sancționează de la 60 la 90 unități convenționale aplicată persoanei fizice și cu amendă de la 240 la 300 unități convenționale aplicată persoanei juridice.