(0 262) 73-3-17

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa Primăriei Sîngereii Noi

Strada Biruinţei, 7

S.Sîngereii Noi, r-nul Sîngerei

Scrieți-ne un mesaj

Incubatoare de afaceri și companii de consultanță

 • 1. Incubatorul de Afaceri din or. Sîngerei

  Sângerei, 8 august 2013. A fost inaugurat încă un incubator de afaceri în Regiunea de Dezvoltare Nord. Incubatorul de Afaceri din Sângerei este al 5-lea de acest gen în Republica Moldova, creat în baza unui proiect al Uniunii Europene în valoare de 7 milioane de lei.

  În raionul Sîngerei a fost deschis un incubator de afaceri. Potrivit Ministerului Economiei. Incubatorul  găzduieşte 20 de companii şi a creat 100 de noi locuri de muncă.

  Incubatorul a fost creat pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la început de activitate. Companiile rezidente vor beneficia de spaţii de producere sau oficii la preţ redus, consultanţă şi instruire antreprenorială, suport consultativ la achiziţionarea echipamentului, costuri de administrare minime și alte avantaje.

  ”Cea mai mare problemă a Republicii Moldova, cu părere de rău, este sărăcia. Noi trebuie să combatem acest fenomen, însă o putem face prin crearea locurilor de muncă. Sunt foarte fericit că prin acest incubator de afaceri, peste o sută de persoane vor fi angajate”, a declarat premierul Iurie Leancă prezent la deshiderea acestuia.

  Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova Dirk Shuebel a menționat că pe teritoriul Uniunii Europene activează peste 900 de Incubatoare de afaceri. ”În UE 99% din companii reprezintă întreprinderile mici și mijlocii, iar 2 din 3 locuri de muncă sunt oferite anume de aceste întreprinderi”, a spus oficialul.

  Pentru început, incubatorul va găzdui până la 20 companii. Cel puţin 30% din rezidenţi vor fi orientaţi spre producere, iar 70% vor lucra în piaţa serviciilor cum ar fi contabilitate, servicii de consultanţă în afaceri şi altele.

 • 2. Incubatorul de Afaceri din or. Bălţi

  Business-incubatorul „Impuls” din mun. Bălţi - fondat în anul 2001, cu suportul companiei germane „Sudzucker” şi Camerei de Comerţ şi Industrie (Bălţi). Conform opiniei experţilor străini, incubatorul „Impuls” era singurul din republică care satisfăcea condiţiile unui incubator viabil, care acorda atât spaţii pentru arendă, cât şi servicii de consultanţă, asistenţă în demararea / derularea activităţii etc. Acest incubator a reorganizat spaţiile unei foste întreprinderi industriale, cu asistenţa financiară din partea unui program german de cooperare tehnica (GTZ) şi altor donatori străini. Spre regret, în prezent, activitatea BI „Impuls” este sistată din cauza divergenţelor apărute între Camera de Comerţ şi Industrie din Bălţi şi fondatorii BI. Dată fiind amplasarea strategică a business-incubatorului „Impuls”, experienţa vastă şi performanţele pozitive obţinute pe parcursul perioadei de activitate, considerăm importantă relansarea şi fortificarea capacităţilor acestuia.

  Mărimea incubatorului - 600 m2 . 

  Adresa: Mircea Cel Bătrîn, 81