(0 262) 73-3-17

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa Primăriei Sîngereii Noi

Strada Biruinţei, 7

S.Sîngereii Noi, r-nul Sîngerei

Scrieți-ne un mesaj

Politici de protecție a mediului

 Apa -  izvor de sanatate 

Apa este un factor important în echilibrele ecologice, iar poluarea acesteia este o problemă actuală cu consecinţe mai mult sau mai puţin grave asupra populaţiei.
 
Efectele poluării resurselor de apă sunt complexe şi variate, în funcţie de natură şi concentraţia substanţelor impurificatoare. Rezolvarea acestor probleme ridicate de poluarea apei se realizează prin tratare, prin care se asigură condiţiile necesare pentru consum.

dd

Contaminarea apelor cu diverse substante poluante este o problemă ce se manifestă in prezent la scara planetară. Criza apei se simte si afecteaza atat tările puternic industrializate, cat si tarile slab dezvoltate, cu climat arid, unde productia agricolă este limitată prin lipsa apei.

 

    Pericole de poluare

Echilibrul natural al gazelor atmosferice care s-a mentinut timp de milioane de ani, este amenințat acum de activitatea omului. Aceste pericole ar fi:

Ca rezultat al progreselor in industrie, agricultură si tehnologie, se creeaza cantități tot mai mari de deseuri solide, deseuri menajere si apele reziduale poluează mediul.

Daca vrem sa traim intr-o lume sanatoasă, trebuie sa minimalizăm efectele reziduurilor produse de societate.

Daca reziduurilor li se pemite sa domine mediul, echilibrul natural este piedut si acest dezechilibru poate avea efecte dezastruase asupra animalelor, vegetatiei si chiar a vremii. Poluarea are diferite cauze si efecte - pe uscat, in rauri si mări (poluarea apei), si in atmosferă. Chiar si zgomotul este un tip de poluare care ar trebui limitat.

/