(0 262) 73-3-17

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa Primăriei Sîngereii Noi

Strada Biruinţei, 7

S.Sîngereii Noi, r-nul Sîngerei

Scrieți-ne un mesaj

Anunțurile primăriei

OBLIGAȚIUNI PENTRU CĂRUȚAȘI

OBLIGAȚIUNI PENTRU CĂRUȚAȘI

23-09-2021, 09:35

OBLIGAȚIUNI PENTRU CĂRUȚAȘI


Nici conducătorii de vehicule cu tractiune animal (căruțașii) nu scapă de reguli, atunci cînd circulă pe drumurile publice.

Astfel, aceștia trebuie sa aibă asupra lor actul de identitate, certificatul de înregistrare, iar pe vehicul, montate plăcuțele cu numărul de înregistrare, iar animalele trebuie conduse astfel încat să nu constitutie un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.
Căruțele nu au voie sa oprească pe partea carosabila a drumului, iar, atunci cînd staționează (pe acostament ori în afara părții carosabile), animalele trebuie legate astfel încît să nu poată intra pe carosabil.

Conducătorii căruțelor sunt obligati, de asemenea, sa nu transporte obiecte care depasesc în lungime sau în lățime vehiculul, dacă încărcătura nu este semnalizata ziua cu un stegulet de culoare rosie, iar noaptea sau in condiții de vizibilitate redusa cu un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, montat în partea din spate a încărcăturii.

Mai mult, căruțașilor le este interzis sa pătrunda pe drumurile modernizate sau pietruite cu rotile vehiculului murdare de noroi.


Printre celelalte obligații ale caruțasilor se numara și:

să nu transporte in vehicule persoane care stau in picioare;

să nu abandoneze vehiculul pe drumurile publice;

să nu părăseasca vehiculul sau animalele ori sa doarma in timpul mersului;

să nu circule cu animale care însoțesc vehiculul, daca acestea nu sunt legate de latura din dreapta a vehiculului sau de partea din spate a acestuia, cat mai aproape de partea dreapta. Legatura         nu trebuie sa fie mai mare de 1,5 m.

să nu conducă în stare de ebrietate alcoolică.